Escola Oficial d'Idiomes d'Eivissa i Formentera
 

Matrícula Lliure 2024

De les 9:00 hores del dia 14 de març a les 23:59 hores del dia 26 de març de 2024

ALUMNAT D'EIVISSA: Tota la info clicant al títol

ALUMNAT DE FORMENTERA: Tota la info clicant aquí

Continuar llegint

Expedició de certificats i títols

 Sol·licita el teu certificat acadèmic des de l'1 de juliol fins al dia 21 de juliol (recollida fins al 24 de juliol). O a partir de l'1 de setembre.

A partir de l'1 de gener de 2009 i segons la normativa apareguda en el BOIB, per a l'obtenció de certificats s'hauran de fer efectives les taxes corresponents a través de la secció corresponent de la pàgina de l'Agència Tributària de les Illes Balears. 

A causa de la crisi sanitària Covid-19, i fins a nou avís, totes les sol·licituds s'hauran de presentar de manera telemàtica enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

CERTIFICAT DE MATRÍCULA

Quan l'alumnat oficial presencial necessita una certificació per acreditar que està matriculat al centre durant el curs acadèmic actual. Amb tot, el resguard de matrícula segellat ja hauria de servir per justificar que actualment esteu matriculats en qualcun dels cursos de l'EOI.

 

-TEMPS D'ESPERA PER A LA SEVA OBTENCIÓ:

1-2 dies

CERTIFICAT ACADÈMIC

Quan l'alumnat necessita una certificació per acreditar tot el seu historial d'estudis a qualsevol de les EOI on ha estudiat, ja sigui presencialment o com a lliure. Es pot sol·litcitar de tots els cursos i nivells que s'hagin cursat (complet) o tant sols d'aquells en què s'està interessat (parcial)

 

-TEMPS D'ESPERA PER A LA SEVA OBTENCIÓ:

1-2 dies

TÍTOL

Un cop l'alumnat ha cursat i aprovat un curs de certificació (A2, B1, B2.2, C1.2, C2) pot sol·licitar el títol corresponent. Només ho podrà sol·licitar a la secretaria del centre on s'hagi realitzat l'examen.

 

 

 

- TEMPS D'ESPERA PER A LA SEVA OBTENCIÓ:

1-2 anys

 


Obtenció de certificats de matrícula i acadèmics: Passos

  • 1r: Amb una antel·lació mínima de dos dies laborables, enviau un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. especificant-hi a la barra "assumpte" el tema següent: "Obtenció de certificat de matrícula / acadèmic" [triau un o dos]. Feu constar al cos del missatge els vostre nom, llinatges i DNI.
  • 2n: Pagau les taxes corresponents a l'expedició del certificat a través de l'ATIB. Clicau: pagament ordinari (9,29 €) o pagament família nombrosa o monoparental general (4,65 €). Estan exempts del pagament: els membres de família en situació de vulnerabilitat econòmica especial, família nombrosa i monoparental de categoria especial; les persones en situació de dependència en grau II o III i les persones amb un grau de discapacitat igual al 33 % o superior, així com els membres de la seva unitat familiar; víctimes de terrorisme (cònjuge i fills); víctimes de violència de gènere i fills que en depenen; joves tutelats, extutelats en vies d'emancipació i en acolliment familiar; persones privades de llibertat; reexpedició per rectificació de la menció del sexe en el registre civil. La condició s'ha d'acreditar documentalment al centre. Consulteu aquí la documentació a aportar.
  • 3r: Envieu per correu electrònic el resguard del pagament de les taxes corresponents a l'adreça de secretaria, i demaneu cita per a recollir el certificat que prèviament havíeu demanat.  Clicau aquí per saber com obtenir una còpia del justificant de pagament.
  • 4t: Adreçau-vos a la secretaria, on podreu recollir el certificat que prèviament havíeu demanat. Si l'interessat no pot acudir personalment a recollir el certificat, pot fer-ho una altra persona mitjançant una autorització i fotocòpia del DNI de l'interessat (l'alumne) i de l'autoritzat. Podeu descarregar un model de l'autorització aquí.

Obtenció de títols: Passos

  • 1r: Pagau les taxes corresponents a l'expedició del certificat a través de l'ATIB:

        - Per a títols obtinguts amb posterioritat a la implantació de la LOE (2006), clicau: pagament ordinari (9,29€) o pagament família nombrosa o monoparental general (4,65€).

        - Per a títols d'ensenyaments anteriors a la LOE ("certificat d'aptitud", és a dir, l’alumne/a que en el seu moment va aprovar 5è del pla d’estudis LOGSE), clicau: pagament ordinari (31,92 €) o pagament família nombrosa o monoparental general (15,95 €).

Estan exempts del pagament: els membres de família en situació de vulnerabilitat econòmica especial, família nombrosa i monoparental de categoria especial; les persones en situació de dependència en grau II o III i les persones amb un grau de discapacitat igual al 33% o superior, així com els membres de la seva unitat familiar; víctimes de terrorisme (cònjuge i fills); víctimes de violència de gènere i fills que en depenen; joves tutelats, extutelats en vies d'emancipació i en acolliment familiar; persones privades de llibertat; reexpedició per rectificació de la menció del sexe en el registre civil. La condició s'ha d'acreditar documentalment al centre. Consulteu aquí la documentació a aportar.

  • 2n: Emplenau un formulari de sol·licitud de títol i enviau-lo telemàticament al correu de secretaria, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., juntament amb el resguard de taxes de pagament (clicau aquí per saber com obtenir una còpia del justificant de pagament) i fotocòpia de DNI. 
  • 3r: Una vegada arribi el títol a l'escola, us avisaran de secretaria mitjançant una trucada. Si l'interessat no pot acudir personalment a recollir el títol, pot fer-ho una altra persona mitjançant una autorització i fotocòpia del DNI de l'interessat (l'alumne) i de l'autoritzat. Podeu descarregar un model de l'autorització aquí.

Trasllat d'expedient

L'alumnat pot continuar els seus estudis a qualsevol altra EOI. Per fer-ho, ha d'emplenar el trasllat del seu expedient acadèmic.

Només s’acceptarà el trasllat en cas que hi hagi places vacants al curs sol·licitat i que es justifiqui el trasllat per canvi de domicili o lloc de feina. En cas que trobi plaça, l’alumne o alumna haurà d’abonar la taxa per trasllat d’expedient a l’EOI des de la qual es trasllada només si es trasllada a una EOI de fora de les Illes Balears. El trasllat de l’expedient entre les escoles oficials d’idiomes de les Illes Balears, o entre aquestes i els centres que tenen adscrits, no ha de comportar cap despesa econòmica per a l’alumnat.

La matriculació es considera definitiva a partir de la recepció de l’expedient de l’alumnat al centre de destinació. 

El trasllat de l’expedient de l’alumnat de modalitat lliure no es pot autoritzar en cap cas. Tant en la convocatòria ordinària com en l’extraordinària, la prova s’ha de fer a l’escola oficial d’idiomes sol·licitada en la inscripció. (BOIB núm. 11 de 24 de gener de 2019)

Els trasllats d'expedient poden ser ordinaris o de matrícula viva:

TRASLLAT ORDINARI

El sol·licita l'alumnat que, havent aprovat després de les dues convocatòries d'avaluació (juny i setembre), vol continuar el estudis en una altra escola.

Els trasllats d’expedient sol·licitats a partir de dia 1 de juliol s’hauran de resoldre, si hi ha places vacants, abans de l’adjudicació de les darreres vacants al mes de setembre, prioritzant els trasllats entre illes.

No es podrà demanar trasllat ordinari de matrícula durant els períodes d'avaluació (de maig a setembre).

TRASLLAT DE MATRÍCULA VIVA

Són els que es produeixen quan l'alumne es trasllada durant el curs escolar i, per tant, no pot continuar els estudis a la seva escola. S'ha de sol·licitar com a molt tard fins a finals del mes d'abril.

No es podrà demanar trasllat de matrícula viva durant els períodes d'avaluació (de maig a setembre).


Trasllat d'expedient: Passos

  • 1r: Matriculau-vos a l'EOI de destí i guardeu-vos el resguard de matrícula. 
  • 2n: Feu el pagament a través de l'ATIB clicant: ordinari / família nombrosa i  monoparental general. Estan exempts del pagament: els membres de família en situació de vulnerabilitat econòmica, família nombrosa i monoparental de categoria especial;  persones amb una discapacitat igual o superior al 33%; víctimes de terrorisme (cònjuge i fills); víctimes de violència de gènere i fills que en depenen; joves tutelats, extutelats en vies d'emancipació i en acolliment familiar; persones privades de llibertat; reexpedició per rectificació de la menció del sexe en el registre civil.

 

Alumnat d'altres escoles que vol venir a l'EOI d'Eivissa

  • L’alumnat d’altres EOI que vulgui venir a l’EOI d'Eivissa no ha de demanar el trasllat d’expedient fins haver obtingut plaça a la nostra EOI.
  • L’alumnat que vingui a l’EOI d'Eivissa d’una EOI que no sigui de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears haurà d’abonar l’import de matrícula corresponent als nous alumnes.
  • L’alumnat matriculat a una EOI de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears no haurà d’abonar novament la taxa de matrícula en cas de traslladar-se a l’EOI d'Eivissa.

Alumnat de l'EOI d'Eivissa que vol anar a altres escoles

  • L’alumnat de l’EOI d'Eivissa que vulgui anar a una altra EOI s’ha de posar en contacte amb l’EOI de destinació per veure si tenen places vacants abans de demanar el trasllat d’expedient.
  • No es torna l’import de la matrícula a l’alumnat de l’EOI d'Eivissa que se’n vagi a una EOI que no sigui de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • L’alumnat matriculat a l’EOI d'Eivissa no haurà d’abonar novament la taxa de matrícula en cas de traslladar-se a una altra EOI de les Illes Balears.
  • L’alumnat que se’n vagi de l’EOI d'Eivissa a una EOI que no sigui de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears haurà de sol·licitar el trasllat d’expedient i abonar la taxa corresponent de trasllat d’expedient.

 

Renúncia de matrícula

L’alumne oficial, o el seu representant legal, té dret a demanar la renúncia voluntària de la matrícula del curs, per tal de no exhaurir les convocatòries que es preveuen en la normativa vigent. El Decret 34/2019 (article 13) determina que el límit de convocatòries per a superar cada nivell, en el nostre cas, és el següent: 

-A1: dos cursos

-A2: dos cursos

-B1: dos cursos

-B2: català i espanyol, dos cursos; la resta d'idiomes, quatre cursos.

-C1: català, dos cursos; anglès, quatre cursos.

-C2: dos cursos.

Com es tracta d'un pla d'estudis nou, les convocatòries esgotades durant els cursos anteriors a la seva entrada en vigor (curs 2019-2020), no conten. De manera excepcional, a causa de la epidèmia de la Covid-19, la convocatòria del 2019-2020 tampoc es contarà. Es prorròga aquesta mesura també per el curs 2020-2021. 

Només es pot exercir el dret de renúncia en la modalitat presencial i no dóna dret a la devolució de les taxes abonades. L'alumnat lliure no la podrà demanar.

Es pot sol·licitar la renúncia de la matrícula d’un curs global d’un idioma i d’un nivell només una sola vegada.

La renúncia de matrícula s’ha de sol·lcitar emplenant el model disponible i entregant-lo presencialment a secretaria, fins al del 31 de març de l'any acadèmic en curs . La direcció del centre resoldrà les sol·licituds en un termini màxim de 10 dies.

 

 DESCARREGAR FORMULARI DE RENÚNCIA

Canvis de grup

PERÍODE DEL 23 D'OCTUBRE AL 10 DE NOVEMBRE DE 2023 (tots dos inclosos)

La sol·licitud de canvi de grup s'ha fer de manera presencial a la secretaria del centre dintre del període establert: de dilluns 23 d'octubre a divendres 10 de novembre, en horari de tarda (excepte els divendres 27 d'octubre, 3 i 10  de novembre que l'horari de secretaria és al matí, de 10.00 h a 14.00 h).

L'alumnat interessat a fer un canvi de grup ha d'entregar una sol·licitud de canvi de grup emplenada i aportar la documentació justificativa.

  • Els canvis només es podran realitzar a altres grups del mateix nivell i que, pel nombre de matriculats, en puguin admetre més.
  • Els canvis seran justificats (incompatibilitat amb horari laboral, amb altres estudis reglats, etc.). Per tant, caldrà presentar el justificant corresponent.
  • Només serà possible un sol canvi per alumne. Un cop el canvi sigui efectiu, no es podrà retornar al grup anterior ni fer cap canvi més durant el mateix curs acadèmic.
  • El fet que un/a alumne/a sol·liciti un canvi de grup no vol dir que aquest canvi es concedeixi. Si el canvi de grup sol·licitat és acceptat, l'alumne rebrà un e-mail de confirmació a l'adreça consignada a la sol·licitud.

Més articles...